Kocka alakú fánkok, hogy szép napod legyen – megnyílt a The Box Donut //WeLoveBudapest.com//
June 20, 2015
The Box Donut can sweeten every day with square-shaped treats //WeLoveBudapest.com//
July 3, 2015

Négyszögletű fánkcsodák Budapest szívében //Szeretlek Magyarország.hu//

A nagy budapesti streetfood-forradalom közepette igazán nagy szükség van olyan helyekre, ahol az édesszájúak is otthonra lelhetnek. Ez a vonal még erős lemaradásban van a burgerezők mögött, de ha a Nyugati téren sétáltok, ti is láthatjátok, hogy van remény: megnyílt a The Box Donut and more névre keresztelt fánküzlet.

asp_620_IMG_5010k

A hely letisztultsága már első látásra szembetűnő, még akkor is, ha az üzlethelyiség részletes tanulmányozására csak az után kerülhet sor, ha képesek vagyunk levenni a szemünket a bejárattal szemben található pultról – ehhez szükségünk lesz néhány percre. A szemünk elé táruló négyszögletű fánkok egyenként kész művészeti alkotások: a gyerekeknek (és a gyereklelkű felnőtteknek) színes díszítésű fánkokból is van választék, de mindenki megtalálhatja a számára leginkább szemrevaló példányt.

asp_620_IMG_5012k2

asp_620_IMG_5034k

asp_620_IMG_5120k2

Persze mit sem ér a külcsín, ha nem tartozik hozzá belbecs – márpedig itt erre legalább annyira figyelnek, mint a design-ra. A fánkokat mogyoróolajban sütik, ami nem csak egészségesebb, mint a pálmaolaj, de karakteresebb lesz a végeredmény is. Így nem kell eljutnunk a töltelékhez ahhoz, hogy élvezzük a fánkunkat. De ha már egyszer eljutunk addig, akkor csak fokozódnak az ízélmények. A töltelékek egyébként egytől–egyig tartósítószer és színezékmentesek és természetes, prémium minőségű hozzávalókból készülnek. Így például a Box nevű fánk áfonyának köszönheti a kék színét, a levendulával töltött Flowert pedig ibolyaszirmokkal hintik meg. A csokoládébevonat 100% kakaóvajat tartalmazó Callebaut csokoládéval készül, a lekvárok a Kaldeneker minőséget képviselik, a fánkokat díszítő különlegességek pedig a chocoMe-től érkeznek.

asp_620_IMG_5200k2

Talán mindezek fényében nem meglepő, hogy a végeredmény elképesztően finom. Többféle ízt is kipróbáltunk, de abban nehezen tudnánk dűlőre jutni, hogy melyik a legjobb. Nyárra kifejezetten ajánlott a Lemon, amelyben fehércsokoládé és citrom találkozik és az összhatás egy kellemes édeskés-citrusos íz lesz, ami kifejezetten jól esik a kánikulában, amikor nem mindig kívánjuk az édeset. Elégedetten majszoltuk a Créme bruleé-t is, ahol a népszerű desszert krémje került a fánkba töltelékként, a karamellmáz pedig a tésztát varázsolja roppanós finomsággá. Szintén nem mehetünk el a Raspberry mellett, amely – ahogy az a nevéből is kiderül – málnakrémes töltelékkel, fehércsokoládé bevonattal és liofilizált málna szórással támadja az ízlelőbimbóinkat. De ez csak néhány példa az igen széles választékból, amelynek minden darabját kézzel készítik és fajtától függetlenül 390 forintba kerül. Ha reggelire térünk be, akkor többféle, szintén szögletes és lyukas szendvicsből válogathatunk, ami szintén nagyon finom. Kisebb-nagyobb rendezvényekre is rendelhetünk fánkokat, de baráti összejövetelekre is jó ötlet lehet az össznépi fánkozás.

asp_620_IMG_5135k1

De hogy mitől lesz a The Box több, mint egy hely, ahol finomak a fánkok? Itt térhetünk vissza a minket fogadó üzletre és az egész vállalkozás koncepciójára. Az ötlet három barátnő, Blága Imola, Blága Zsuzsanna és Amin Anita fejéből pattant ki, akik szerettek volna egy olyan fánkos helyet, amely egy életérzést nyújt a fiataloknak, nyugati szemmel is vonzó, ahol minőségi termékeket adhatnak és ahol bárki otthon érezheti magát – beleértve őket is.

asp_620_IMG_5154k

Az üzlet egyik falán látható kollázson is családtagokat és barátaikat látjuk, akik kivették a részüket az ízek megálmodásában is és a nyitás óta az üzletben is besegítenek. A kék-sötétszürke design önmagában jól néz ki, nincsenek a falak teleaggatva fölösleges díszítéssel. Világos és tágas: ez a két jelző, ami először eszükbe jut róla. Ha már a design-ról beszélünk, érdemes kitérni azokra az apró finomságokra, ami karakteressé teszik a The Boxot. Gondolunk itt a fánkos dobozra ragasztható üzenetekre, így ha ajándékba visszük valakinek, akkor egy “Köszönöm”, egy “Szeretettel”, „Boldog Születénapot”, vagy akár a “Sajnálom” üzenettel egészíthetjük ki azt (remélhetőleg utóbbira fogy majd a leglassabban).

asp_620_IMG_5124k

A megvásárolt fánkok mellé pedig alapból kapunk egy “Legyen szép napod!” kártyát, ami ékes bizonyítéka annak, hogy itt minden szeretettel készül. Az elvitelre kapott 100% arabica Gourmet Columbus kávé duplafalú pohárba kerül, amivel nem égetjük meg a kezünket. A The Box Water névre keresztelt, természetes ásványvízből készült, mentával és citrommal, vagy citromfűvel és gyömbérrel ízesített palackozott ital kifejezetten jól esik az édes fánkok mellé.

 asp_620_IMG_5091k

asp_620_IMG_5004k

asp_620_IMG_5228k

Plusz pont jár azért is, hogy a kutyásokat is szívesen várják, a négylábú kedvencek vizet is kapnak. Aki a hűs üzlethelységet szívesen beáldozná a város nyüzsgéséért, a teraszon is helyet foglalhat. A The Box hétfőtől péntekig 7: 42-től 20:08-ig várja a vendégeit, vasárnap egy kicsit később, 9:42-kor nyit az üzlet. Hogy miért a furcsa nyitvatartási idő? Hát, ezt nem árulhatjuk el, kérdezzétek meg tőlük!

asp_620_IMG_5159k

asp_620_IMG_5164k

A jövőben tervezik további üzletek megnyitását is, de először szeretnék tökélyére fejleszteni a vállalkozást – amitől már most nincsenek messze. Addig is, ha a Nyugati térnél jártok, térjetek be egy négyszögletű fánkba harapásért!

Forrás: Szeretlek Magyarország

cialis online
English