Egészen közel a mennyországhoz //RomaniGastro//
June 15, 2015
Négyszögletű fánkcsodák Budapest szívében //Szeretlek Magyarország.hu//
June 29, 2015

Kocka alakú fánkok, hogy szép napod legyen – megnyílt a The Box Donut //WeLoveBudapest.com//

Az asztalról lesöpört konvenció korát éljük: mindent mindennel lehet hordani, simán megfér egymás mellett a kávé és az ehető virág, rendben van a kocka alakú pizza, de az sem nagy szám, hogy egy bringás boltba speciality kávét főznek. The Box Donut néven nyílt egy hely a Nyugatinál, amely szögletes fánkjaival rak rá még egy lapáttal a formabontásra. Örömmel konstatáltuk, hogy a brandépítés és a dizájn ezúttal nem a minőség és az ízek rovására megy. Biztosan mindenkinek volt olyan az életében, amikor a vasárnapi ebéd pizza volt otthon, de anyu tepsiben, szögletesre csinálta meg. Első ránézésre ezeket a kreálmányokat megvetettük, az első falatnál viszont rájöttünk, hogy sokkal jobb, mint amit bármelyik étteremben ehetünk. Valami ilyesmi helyzet mutatkozik a budapesti fánkfronton is: nemrég megnyílt ugyanis a The Box Donut a Nyugatinál, ahol mindenfánk szögletes – tény, hogy ez egy tudatos brandépítésnek és hosszas tervezőmunkának az eredménye, mivel gasztro szempontból pusztán a forma nem tesz csodát.

Hogy pontosan hogyan készülnek a fánkok, azt nem árulták el, az viszont publikus információ, hogy a fánkokat 100% kakaóvajat tartalmazó Callebaut csokival vonják be, minden tartósítószertől mentesen készül (éppen ezért érdemes pár órán belül megenni), és a sütéshez mogyoróolajat használnak, ami abszolút kiérződik evéskor. A fánkokat vásárolhatjuk egyenként 390 Ft/ db áron, vagy kérhetjük 6-os, illetve 8-as kiszerelésben. Ha a dobozos-elvivős megoldásnál maradunk, akkor választhatunk egyet a kikészített matricák közül, így olyan üzenetekkel láthatjuk el a csomagunkat, mint például a “szeretlek”. A “legyen szép napod” üzenet viszont minden fánkhoz jár, és annak ellenére, hogy kicsit klisé, nem is olyan rossz érzés így kapni valamit.

Jelenleg több, mint 25-féle fánk van a palettán, sajnos mi nem tudtuk mindet végigkóstolni, de azért legyűrtünk egy málnásat és egy karamellakrémeset is. Nagy elemzésekbe nem szeretnénk belemenni, de annyit talán érdemes megemlíteni, hogy egy roppanós, nem olajos, tésztáról van szó, amiből nem spórolták ki a krémeket, illetve ami még feltűnő, hogy gyümölcsöknek nincs olyan tolakodóan intenzív ízük, mint azt a mesterséges aromák miatt megszoktuk. Kétségtelen, hogy ez a málna tényleg málna.

A The Box Donut egyébként nem csak fánkokat kínál, tartanak szendvicseket is (ezek is kocka alakúak), illetve kávéval, szörpökkel és saját címkével ellátott mentás-citromos vízzel is foglalkoznak. A barátságos kiszolgálást külön kiemelnénk, ez sajnos még mindig nagyon hiányzik a legtöbb budapesti helyről.

Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 62. Nyitva tartás: hétfő-szombat: 7:42 – 20:08-ig (tényleg) Facebook

Forrás: Kocka alakú fánkok, hogy szép napod legyen – megnyílt a The Box Donut | WeLoveBudapest.com

cialis online
English